Vacature Content marketeer aka Reviaans taalkanon

Omschrijving

Wat doe je als Reviaans taalkanon?

Simpel... zorgen dat er hier geen kutteksten de deur uitgaan. Dat vinden we belangrijk, want onze teksten vertellen méér dan alleen maar de goodies van onze mooie pensioenen en dat je er, zo snel mogelijk, ook eentje moet hebben. Nee, de teksten vertellen ook hoe wij als bedrijf in elkaar zitten. Soms letterlijk, soms tussen de regels door. En dat is belangrijk, want klanten willen naast de harde voordelen ook een gevoel hebben bij de club waar ze hun geld aan toevertrouwen.

Onze tone of voice weet niet wat het wil. We hebben er heel wat mee te stellen. Enerzijds is het strakke en zakelijke taal. We zijn graag duidelijk en direct. Spreektaal op schrift, alsof je iets uitlegt aan een vriend in de kroeg. Geen wollig gedoe. Niks schreeuwerigs. Echt maximaal één uitroepteken per e-mail (maar liever geen). En aan clichés hebben we een broertje dood. Debilisering van de klant is de onuitroeibare standaard in de financiële sector, maar het is zo 1980 en zo onecht en onze klanten zijn de leukste en de intelligentste van allemaal en die trappen daar niet in. Dus als je onze pensioenen wilt aanprijzen met lachende bejaarden met hagelwitte gebitten die hun pensioengeluk niet opkunnen in een Jaguar E-type, kijk dan even op de werkenbij-sites van andere aanbieders.

En naast dat directe en strakzakelijke alsjeblieft ook dat Reviaanse. Want graag voegen we aan onze teksten eigenheid toe. Niet alleen een archaïsch (spreek)woord om de lezer even op het verkeerde been te zetten en zo bij de les te houden, maar als het kan ook wat humor. Kleine geestigheid, want onze klanten houden over het algemeen ook wel van een grapje en die hele pensioenmaterie is al droog genoeg. Absoluut niks cheesy's, maar lekker onderkoelde humor zoals Reve die oppermachtig was. En ja, eigenheid in teksten is vragen om problemen, want niet iedereen is ervan gediend en het roept reacties op. Maar we vinden dat je beter 50% van de lezers kunt raken met de juiste tone of voice en 50% kunt afstoten dan nietszeggende teksten de deur uitgooien die 90% van de lezers voor kennisgeving aannemen.

De functie
Het zal je duidelijk zijn wat je als contentmarketeer bij ons komt doen. Jij bent copy en erg betrokken bij de hele look&feel van Brand New Day. Je werkt nauw samen met de online marketeers en designer. We hebben een autarkische inborst dus hoe breder je talenten, hoe groter je bemoeienis met de hele content. Doel van marketing: meer nieuwe klanten en bovenal enorm tevreden klanten. Kortom heel veel e-mails, brochures, video's, blog teksten, persberichten, banners, social media, online- en offline campagnes.

Vereisten

Het Reviaanse taalkanon

 • is creatief, ondernemend en resultaatgericht
 • is web-savvy en snapt SEO als geen ander
 • is niet te verwend om met de poten in de marketingmodder te staan
 • heeft affiniteit met beleggen, vermogensopbouw en pensioenen
 • is 32 tot 40 uur per week beschikbaar
 • en heeft tussen de 1 en 5 jaar relevante werkervaring, maar liever gewoon heel veel talent

Wat krijg je van ons?

 • Prettig salaris, reiskostenvergoeding, pensioenopbouw
 • Enthousiast, jong en gedreven team om je heen dat vooruit wil
 • Informele organisatie. Geen politiek of hiërarchisch geneuzel
 • Goede bereikbaarheid (loopafstand Amsterdam Bijlmer Arena)
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je werk zo goed mogelijk te doen
 • En misschien niet onbelangrijk: leuke borrels, goede feesten

Waar wacht je nog op?

 • Stap 1: Upload je CV en je motivatie
 • Stap 2: Gesprek met de manager en een collega van de afdeling
 • Stap 3: Contract ondertekenen en aan de slag!   

Enthousiast?

Altijd al willen werken bij een financial outlaw? Reageer dan op deze vacature. Vragen? Bel dan gerust met Bianca Walraven 020 – 75 85 380.


Wil je meer weten over hoe Brand New Day met jouw persoonsgegevens omgaat? Lees dan ons privacy statement.