Manager Particuliere Klantenservice

Omschrijving

Waar ben je verantwoordelijk voor?

De kern van onze strategie: namelijk de tevredenheid van onze 140.000 particuliere klanten. Je rapporteert direct aan de directie. De tevredenheid van de klanten en de kwaliteit van de klantcommunicatie is grotendeels bepalend voor de omzet per klant. Je hebt een team van zo’n 40 gretige en slimme klantenservicemedewerkers en de steun van de hele organisatie tot je beschikking om die omzet per klant te maximaliseren. Want daar komt heel wat meer bij kijken dan simpelweg snel de telefoon opnemen en terugmailen.  

 

Wie zijn we?

Brand New Day is een online pensioenbank. Het geld van onze klanten beleggen we voor de lange termijn. Meestal voor een inkomen voor later (aanvullend pensioen dus), maar dat kan ook gewoon vrij beleggen voor een willekeurig doel zijn, zoals een wereldreis of de studie van een kind.

Saai, wat we doen? No way. De beleggingsmarkt is extreem groot en concurrerend. Het is speerpunt in de strategie van bijna alle banken en verzekeraars. En daar bemoeien wij als fintech ons ook lekker tegenaan. Op onze eigenzinnige manier... vrij en onverveerd. 

 

We zijn geen bankiers, maar ondernemers. Daarin zijn we echt anders. En dat merk je ook als je hier rondloopt. We zien vooral kansen en weinig bedreigingen. En voor politiek geneuzel hebben we al helemaal geen tijd. Daardoor groeien we exponentieel: we zijn pas acht jaar oud, maar beheren zo’n € 2,5 miljard voor 240.000 klanten. Vroeger hebben we BinckBank opgericht, ook vanuit het niets. Toen werd het tijd voor iets nieuws en dat is Brand New Day! 

 

Hoe ziet jouw functie eruit?

Samen met de 40 junior, medior en senior medewerkers van de Klantenservice (allemaal HBO / WO en grote affiniteit met beleggen, fiscaliteiten en on-Nederlandse dienstverlening) zorg je dat alle vragen en verzoeken van klanten razendsnel worden opgepakt. Efficiëncy en compliance is daarbij uiteraard van groot belang. Omdat je verantwoordelijk bent voor de omzet per klant, initieer je projecten en acties om die omzet op lange termijn te optimaliseren. Denk aan de beste chatbot van de hele branche, of een nieuw klantcontactsysteem. Denk aan cross-sell. Denk aan nieuwe functionaliteiten voor MijnBND. Denk aan betere en strakkere processen om de snelheid te vergroten, kosten te besparen of fouten te verminderen. Om dat te bereiken, werk je intensief samen met vooral marketing, productontwikkeling, IT, midoffice en de directie.   


Geen saai baantje dus. 


Vereisten

Hoe zit jij in elkaar?

Je hebt oog voor het bedrijfsbelang en de strategie, maar ook voor de individuele kwaliteiten en ambities van jouw teamleden. Je beschikt ongetwijfeld over een bruut strategisch brein, maar bent ook niet te groot om tot je knieën in de modder te staan en het goede voorbeeld te geven. Je zorgt voor een inspirerende en uitdagende werkomgeving, want we werken hard én lachen hard. Je durft beslissingen te nemen (we overleggen graag zo min mogelijk) en met innovatieve ideeën te komen. Je bent gestructureerd en procesmatig, werkt met een plan. Affiniteit met beleggen en fiscaliteiten is een pré. Werkervaring in een vergelijkbare functie bij een andere financial niet, want we willen het juist anders doen dan de rest (maar overtuig ons gerust van het tegendeel).  


De clichés in bullets

  • Meesterbrein (M/V)
  • Dienstverlenend, dynamisch, inspirerend, firestarter
  • Gevoel voor klantbelang, bedrijfsbelang, teambelang, individueel belang (veel gevoel dus)    
  • Oplossingsgericht, zelfstandig


Wat krijg je van ons?

  • Prettig salaris, reiskostenvergoeding, pensioenopbouw
  • Enthousiast, jong en gedreven bedrijf om je heen dat vooruit wil
  • Informele organisatie. Geen politiek of hiërarchisch geneuzel
  • Veel verantwoordelijkheid, dynamische ondernemende omgeving
  • Zelfstandigheid en vrijheid om je werk zo goed mogelijk te doen
  • Meegroeien binnen een snel expanderende organisatie

 

Waar wacht je nog op?  

Solliciteer direct. Daarna doorloop je in korte tijd deze stappen:  

Stap 1: Upload je CV en je motivatie  

Stap 2: Gesprekken met de directie en collega’s 

Stap 3: Contract ondertekenen en aan de slag!    

 

Enthousiast?   

En altijd al willen werken bij een financial outlaw? Solliciteer dan direct! 

Vragen? Bel dan gerust met Bianca Walraven via 020 – 75 85 380.