Accountmanager Intermediair (individuele producten)

Omschrijving

Brand New Day is een beleggingsbank nieuwe stijl. Het geld van onze klanten beleggen we voor de lange termijn. Meestal voor een inkomen voor later, maar dat kunnen ook de bekende clichés zijn: de boot of de wereldreis. Dat beleggen doen we op een wetenschappelijke manier, want met serieus geld moet je niet spelen. Saai? No way! De beleggingsmarkt is extreem groot en concurrerend. Speerpunt in de strategie van bijna alle banken en verzekeraars. En daar bemoeien wij ons ook lekker tegenaan. Vrij en onverveerd!

 

We zijn geen bankiers, maar ondernemers. Daarin zijn we echt anders. En dat merk je ook als je hier rondloopt. We zien vooral kansen, weinig bedreigingen. Rennen onszelf regelmatig voorbij. Gaan ons geregeld te buiten aan jeugdige overmoed en bravoure. En groeien daardoor exponentieel: we zijn acht jaar oud, maar beheren sinds eind 2017 € 2 miljard voor meer dan 200.000 klanten. Vroeger hebben we BinckBank opgericht. Toen werd het tijd voor wat nieuws, en dat is Brand New Day!


Wat doe je als accountmanager? 

Je bent verantwoordelijk voor het opstarten en ontwikkelen van commerciële samenwerkingen met advieskantoren die adviseren aan particulieren en zelfstandig ondernemers. Je bent van nature ondernemend en past perfect in deze rol. Je krijgt targets mee en trekt je eigen plan. Ervaren professionals van Brand New Day helpen je hierbij. Als echte netwerker en verbinder leg je gemakkelijk contact en pas je je snel aan de situatie aan. 


Die financiële wereld is toch één pot nat? 

Brand New Day is geen onderdeel van een andere bank of verzekeraar. Daarom volgen we onze eigen filosofie: we willen ambassadeurs maken van onze adviseurs en hun klanten. Hen zó tevreden maken, dat ze Brand New Day bij hun vrienden en familie aanraden. Hoe bereik je dat? Zéér lage kosten, begrijpelijke topproducten en ouderwets rennen voor de klant alsof je leven ervan afhangt. Dat gaat best goed: onze klanten geven ons gemiddeld een 8,3. Maar we willen naar de 9+ en daar hebben we jouw hulp voor nodig!

 

Vereisten

Jij bent een salesman of -vrouw die zich herkent in deze punten:

• Bijzonder dienstbaar

• Kennis van zowel de leven- en vermogensmarkt en in bezit van WFT vermogen 

• Aantoonbaar commercieel sterk in het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingen binnen de financiële sector. Daarnaast ken je de intermediaire markt als je broekzak 

• Bij drukte het overzicht houden qua commerciële doelstellingen en deadlines

• verantwoordelijk voor onze samenwerking met advieskantoren in het zuid- en zuidwesten van Nederland

• Minimaal een afgeronde HBO-opleiding

• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

 

Wat krijg je van ons?

• Leuk en enthousiast team in een jonge, informele en ambitieuze organisatie

• Vrijheid om jouw eigen oplossingen aan te dragen. Discussies voeren we op argumentatie, niet op hoe lang je al voor ons werkt 

• Doorgroeimogelijkheden binnen een snel groeiende organisatie

• Mogelijkheid om extra WFT diploma's te halen en deel te nemen aan interne opleidingen

• Goede bereikbaarheid (vlak bij metro Amsterdam Bijlmer)

• En misschien ook niet onbelangrijk: leuke borrels en goede feestjes

 

Waar wacht je nog op? 

Klik op “Solliciteer direct” en pak je kans op deze baan. Zo ziet de selectieprocedure eruit: 

Stap 1: Upload je CV en motivatie 

Stap 2: Gesprek met Bas van Beusekom (directeur) en Joost Tieland (manager intermediair) 

Stap 3: Tweede gespreksronde met collega’s uit het team 

Stap 4: Contract ondertekenen & aan de slag!


Enthousiast? 

Als je nog vragen hebt, bel dan gerust op 020 – 75 85 397.